Назва V60 походить від V-подібної форми вирви, кут якої дорівнює 60 градусам. Конус, що вийшов, був призначений для утримання паперового фільтра, мав великий краплинний отвір і спіральні ребра на внутрішній стороні, що дозволяють випускати повітря під час заварювання.
Стандартне дозування кави для вирви V60 на 1 чашку – 15 г на 250 мл води. Оптимальне співвідношення кількості меленої кави до ваги готового напою завжди має залишатися одним – 60 г кави на 1 літр води.
за смаку кава, заварена у вирві V60 виходить більш чайним і навіть нагадує компот за текстурою та солодощами.
Пуровер, харіо, v60 — все це назви того самого способу приготування кави. Пуровер походить від англійської pour over, у буквальному перекладі — лити зверху. Харіо – за назвою японської компанії, яка виробляє аксесуари для цього способу.