При роботі використовуйте силіконові або тефлонові килимки та молди, оскільки до інших поверхонь ізомальт прилипає намертво. Якщо ізомальт не довести до кипіння, то кристали не розчиняються повністю, і льодяники вийдуть матовими та непрозорими.Jan 30, 2020

Коли льодяник спокійно виходить із форми, потрібно відразу ж його упаковати, тому що цукор дуже швидко вбирає вологу, від цього у багатьох льодяники і липнуть потім. Якщо ж прикрашати льодяники ви не збираєтеся, і помітили, що в них є бульбашки, достатньо прогріти їх газовим пальником.

Льодяники з ізомальту

  1. Розігріваємо ізомальт у сотейнику з товстим дном.
  2. Кип'ятимо 2 хвилини, щоб ізомальт став повністю прозорим. …
  3. Після того, як розтопили ізомальт, Чекаємо робочої температури – 130-140 ° С.
  4. Набираємо масу ложкою та виливаємо на силіконовий килимок.

Достатньо конденсату або просто підвищеної вологості повітря. При контакті з рідиною зовнішній шар ізомальтового прикраси починає плавитися. Спочатку поверхня каламутніє, а за кілька годин на столі залишається лише калюжа. Після цього виправити нічого не вийде.