Як результат відзначу, що основними причинами підривів кірки в непотрібних місцях є різниця в температурах і нестача зволоження на перших етапах випічки, ну і недостатня вистоювання.Jun 22, 2017
Але інколи хліб тріскається при випіканніщо ніяк не знижує його смакові якості, але його вигляд може вам не сподобається. Навіть у найдосвідченішого кулінара хліб може потріскатися. Фактично, розтріскування відбувається, коли у процесі випічки тісто ще більше розбухає і виділяє повітря, що скупчилося всередині.
Що робити, щоб випічка не тріскалася
- Не потрібно дуже довго вимішувати тісто, щоб не забити тісто борошном і не обтяжити його.
- Не варто поспішати відправляти заготовки до духовки. …
- Неправильне формування. …
- Розігрівати духовку сильніше, ніж зазначено у рецепті. …
- Зробити кілька проколів у пирогах із начинкою.
Щоб не тріскалися вироби з житнього борошна (хліб), їх перед вистоюванням добре зволожують водою, ще раз зволожують перед випіканням і випікають обов'язково з водяною парою (його "генератором" можуть служити і кинуті на піддон гарячої духовки кубики льоду").