Використовується у лікувальному харчуванні. З метою консервації заморожується. М'ясо лосів поступається за смаковими якостями м'яса інших оленів, – воно менш жирне і жорсткіше. Використовується в основному для виробництва консервів та сирокопчених ковбас.

Точна відповідь на це питання невідома. Найбільш правдоподібне припущення виходить із того факту, що роги лосів та інших оленів служать лише залучення самок (як сигнал у тому, що й власник — повноцінний самець) й у ролі турнірної зброї. Поза сезоном розмноження роги не приносять жодної користі.

Дорослі самці лося втрачають роги зазвичай із середини листопада до січня, приблизно половина їх втрачає роги вже до середини грудня. Зростання нових багатокінцевих рогів починається у лютому – березні, очищення від оксамиту завершується у серпні – на початку вересня.