У нашій країні ці культури вирощуються повсюдно. Харчове значення цибулі та часнику визначається високим вмістом у цибулинах цукрів, клітковини, органічних кислот, солей фосфору та кальцію, азотистих речовин, ефірних олій, білків, ферментів та вітамінів.

Традиційна медицина Індії закликає уникати споживання цибулі та часнику, що викликають агресію, невігластво, злість, надмірну стимуляцію почуттів, разом із млявістю, занепокоєнням чи підвищеним сексуальним бажанням. В Аюрведі ці два овочі розглядаються не як їжа, але як ліки.

Цибуля має противірусні, антибактеріальні, протиглистові, протигрибкові, дезінфікуючі властивості. При застуді його вживають усередину, а й залишають у приміщенні в розрізаному вигляді для знезараження повітря. Овочі вбивають таких паразитів, як лямблії, аскариди.

При виставленні цінника головним критерієм є вік часнику. Так, За старий, торішній просять близько 300 рублів за кілограм, а за молодий – у кілька разів більше. Як пояснюють продавці, часник, який садять навесні, а збирають восени, не потребує особливого догляду. Інша річ, якщо його висаджують восени.