Розморожування в холодній воді нижче 5 градусів за Цельсієм відбувається швидше і є безпечнішим. вода передає тепло набагато ефективніше, ніж повітря. Але і цей спосіб вимагає кількох годин.
У якій воді розморожують м'ясо – у теплій чи холодній? Найкращий та безпечний спосіб – розморожування м'яса у крижаній водіоскільки при цьому воно залишається холодним, не втрачає свіжості і одночасно розморожується.
Метод гарячої води Рекомендується відразу ж завантажити м'ясо в миску з крижаною водою після того, як воно відтає в гарячій воді – це швидко зменшить температуру нижче 4 градусів Цельсія. Немає ризику повторного замерзання за цієї температури, але м'ясо буде досить холодним, щоб залишатися поза небезпечною зоною.
Розморожування м'яса за допомогою холодної води. Радять розраховувати 1 годину на 1 кг м'яса. Структура волокон вже не залишиться такою щільною, як при першому способі, але розморожене м'ясо ви отримаєте за кілька годин.