Маленька спідничка – це характерна риса для макаронів зі зниженим вмістом цукру. Якщо спіднички зовсім немає, то можливі дві причини: або макарони недосушені, або меренгу збита занадто щільно. Щоб спідничка була вищою, збивайте меренгу так, щоб дзьоб у неї був більш пластичний.

Спідничка-це легкість, і яка створюється меренгою. Відсутність спідниці означає, що Ви перемішали тісто (макронаж) і тим самим прибрали легкість Воно стало рідким, а капелюшки плоскими. В разі макарон краще тісто не домісити, ніж перемістити.

Низька температура в духовці Зовні макарунс виглядатимуть дуже красиво: акуратна рівна спідниця, гладка поверхня і однакова висота кришечки. Але через низьку температуру в духовці внутрішній вміст макарунс не зможе піднятися як слід, утворюючи порожнини всередині.

Справжній макарун м'який всередині і лише його поверхня може бути трохи твердішою. Злегка тверда та тендітна скоринка макаруна має бути товщиною не більше 2-3 мм, а вся серцевина повинна бути м'які і буквально танути в роті.