За підвищеної температури мед кристалізується з утворенням великих кристалів. Якщо мед зберігати при температурі нижче -45 ° С, він твердне не замерзаючи. Причиною цього є висока концентрація цукрів, що значно знижує точку замерзання.Окт 1, 2561 BE

Отримання крупнозернистої кристалізації меду Тепло загальмовує процес кристалізації, тому виходить продукт із великими, зернистими, витонченими кристалами. Крупинки повністю передавали смак, аромат та інші особливості зацукрованої продукції.

Як зберегти мед рідким максимально довго? Витримайте продукт при температурі 00С протягом 5 тижнів, потім зберігайте при температурі 140С. Таким чином вдається уникнути кристалізації кілька років.

Глюкоза та інші домішки, що містяться у свіжому меді (наприклад, пилок), утворюють так звані центри кристалізації – Точки, навколо яких збираються інші молекули глюкози. Так утворюються кристали, які починають осідати, поступово змінюючи структуру меду.