Кристалізація меду відбувається, коли глюкоза осідає у загальній масі у вигляді кристалів, звідси і назва процесу. Свіжий мед може швидко густіти тому, що вміст у ньому глюкози високо. І навпаки, що її менше – то довше маса буде рідкою.
У мед такою речовиною є глюкоза. Саме кристали глюкози стають причиною того, що мед застиг і побілів (на продукті утворюється білий шар).
Помістіть її у теплу воду. У сам мед можете додати часточку лимона, щоб зруйнувалися кристали. Можна ще розтопити мед на водяній бані. Для цього встановіть банку меду на водяній бані на 15-20 хв.
Чому мед рідкий? Тому що по суті це природний густий сироп. У процесі зберігання та дозрівання продукт густіє і навіть кристалізується.