Молота кава – це масова кава і тому він зазвичай значно дешевший за зернову каву. У пачку йдуть комерційні сорти з дуже невиразним смаковим та ароматичним профілем. В однорідній масі фабричного помелу важко оцінити якість використаної сировини.
Отже в кавомашині з 1 кг зерен можна приготувати 100-125 порцій кава. Інший спосіб приготування – у турку, тут береться мелену каву. Але підрахунок витрати кава можна провести аналогічно. У турку в залежності від міцності напою додають 1-3 чайні ложки, в одній ложці 4 грами.
Вся справа у відсутності кофеїну. Це досить цінна сировина, яка використовується для виробництва інших продуктів харчування і навіть косметики, тому немає нічого дивного в тому, що її витягають із зерна, а відходи продають під виглядом кава. Порошок меленого кава дуже легко підробити.
Зернова кава підійде тим, хто хоче отримати максимум смаку та аромату, але при цьому готовий витрачати час та сили на помел зерен. Пакетований мелену каву підійде невибагливим користувачам або як кава для офісу, де відкрита пачка може бути витрачена за 1-2 дні.