М'ясо містить малу кількість вуглеводів і наповнює організм необхідним натрієм, фосфором, калієм, магнієм та особливо цінним залізом.. За результатами світових досліджень залізо є незамінним компонентом, необхідним освіти крові і гемоглобіну.

Загальновизнаними вадами вегетаріанського харчування є дефіцит амінокислот, заліза, цинку, кальцію, вітамінів D і В12, поліненасичених Омега-3 жирних кислот, харчових волокон. Крім того, рослинний білок має малий амінокислотний склад і гірше засвоюється організмом.

М'ясо – це не незамінний продукт, це не вітамін і не мінерал, якого наше тіло потребує щодня. Найцінніше у ньому – білок. Саме для того, щоб отримати повноцінний білок, більшість людей щодня їсть м'ясо. Але його можна отримати з інших продуктів.

За даними дієтологів, людині у віці 18-40 років (без зайвої ваги та травних проблем) потрібно 40-50 г тваринного білка на добу. Для людей похилого віку цей показник становить 30 грамів, а для дітей — від 20 до 35 грамів.