Справа в тому, що в будь-яких горіхах міститься фітинова кислота. Потрапляючи до шлунково-кишкового тракту, ця речовина перешкоджає засвоєнню низки корисних мікроелементів: заліза, магнію, кальцію, цинку. Загалом, зазначає нутриціолог, вони засвоюються на 30-40% гірше.

Насіння соняшника, гарбуза, динної груші та кунжуту перетравлюються близько двох годин. Такі горіхи, як мигдаль, ліщина, арахіс (сирий), горіхи-кеш'ю, горіх-пекан, волоські та бразильські горіхи засвоюються 2,5-3 години.

Насіння соняшника, гарбуза, кунжуту, а також динної груші засвоюється в середньому близько 120 хвилин. Лісовий горіх, арахіс, пекан, мигдаль, волоський горіх – перетравлюються 150 – 180 хвилин.