Секрет правильного тесту Часто прилипають і рвуться дуже пухкі млинці, в які поклали надто багато харчової соди. До речі, вони розриваються навіть за простого перевертання. Пісне млинце з недостатнім вмістом олії має не дуже цікавий смак і, знову ж таки, часто пригоряє.

Щоб запобігти прилипання млинців до сковорідки… просто прожаріть її з сіллю: перед випіканням млинців на сковороду насипати сіль, прогріти сковороду із сіллю, потім протерти за допомогою паперової серветки, і все!

Якщо ви використовували для тесту домашнє молоко та млинці у процесі випікання прилипають до сковородіХоча в іншому все правильно, винна висока жирність молока. Цю проблему можна вирішити, додавши води та харчової соди на кінчику ножа. Після цього потрібно ретельно зганяти тісто і дати постояти протягом 10-20 хвилин.