Мало часу для застигання Холодець – страва, яка не любить поспіху. Холодець потрібно варити не менше 5-6 годин, а потім, щоб правильно приготовлений холодець застиг, йому знадобиться простояти в холодному місці ще не менше 8 годин. Найкраще поставити страву в холодильник на всю ніч. Nov 7, 2022

Пункт №6 – Якщо холодець не застиг Кладете лапки в проціджений холодний (!) Бульйон (мінімум 300 г на 1 л), доводьте до кипіння, варіть 4 години. Якщо часу немає – то, на жаль, готовий желатин.

Пропорція скільки додавати желатину у заливне розраховується із співвідношення 25 гр на 1 літр готового бульйону + вода для розчинення желатину. Заливати желатин у співвідношенні 1 до 10, тобто на 10 г желатину – 100 мл води.

Агар-агар (від малайськ. agar – желе), або просто агар, являє собою рослинний замінник желатину, який отримують шляхом екстрагування з червоних і бурих водоростей, що ростуть у Тихому океані, а також у Чорному та Білому морях.