— Тримати картоплю в холодильнику не варто насамперед через те, що це крохмаль, – каже Галина Барташевич. — Його в картоплі і так багато, а за низьких температур крохмаль почне розпадатися до цукрів. Відповідно, смакові властивості бульб помітно погіршаться, вони стануть солодкими та розсипчастими.
6 місяців У середньому картопля зберігається 5-6 місяців, потім вона починає повільно псуватися і втрачати поживні речовини. Пізні та середньопізні сорти краще підходять для довгострокового зберігання, їхній період спокою бульб довший.
Якщо немає балкона, то зберігати картоплю взимку можна, можливо і в квартирі у будь-якому темному Як правильно вибрати картопля, щоб був смачний і довго зберігався: поради томичам від фахівців на місці. Однак термін зберігання у цьому випадку становитиме лише один місяць. Після цього картопля почне в'янути чи рости.
Зберігати картопля в холодильнику не потрібно. Коли картоплі стає занадто холодно, крохмаль, що міститься в ньому, перетворюється на цукор, роблячи бульби солодким і ускладнюючи їх приготування. Навіть якщо у вас вдома занадто тепло, краще купити менше картоплі ніж зберігати її в холодильнику.