Шкода фруктози при цукровому діабеті Цей цукрозамінник у 2 рази солодший за цукор, хворим складно дозувати його правильно. Діабетики додають його стільки ж, скільки цукру. Тому часто припускають передозування. Багато вчених не рекомендують використовувати його замість цукру не тільки діабетикам, а й здоровим людям.

На відміну від глюкози, фруктоза справді трохи підвищує рівень глюкози у крові та секрецію інсуліну. Це дозволяє уникнути значних стрибків рівня інсуліну після вживання глюкози, що шкідливо для підшлункової залози, особливо для пацієнтів із цукровим діабетом.

Тому фруктозу при цукровому діабеті можна вживати, але при цьому слід мати на увазі, що вона не є абсолютною заміною глюкози, оскільки не може забезпечити повноцінне харчування клітин головного мозку та наповнити організм необхідною енергією.