Дієтолог наголосила, що нагрівання в мікрохвильовій печі призводить до того, що багато продуктів не тільки втрачають корисні властивості, але і виділяють отруту. Наприклад, вітамін С при нагріванні руйнується. Тому не варто готувати в мікрохвильовій печі ягоди і фрукти.Apr 8, 2020
Є кілька причин, з яких люди можуть побоюватися використовувати мікрохвильовку і розігрівати у ній їжу. Це зниження харчової цінності їжі, можливість появи різних хімічних речовин у їжі, вплив НВЧ-випромінювання на молекулярну структуру продукту.
У мікрохвильовці не можна гріти будь-які продукти в герметичній упаковці: у закритих пляшках, вакуумних пакетах, скляних та пластикових банках.У мікрохвильовій печі також не можна гріти і готувати:
- Курячі та інші яйця. …
- Необроблені продукти із жорсткою шкіркою. …
- Виноградів. …
- Гострий перець у будь-якому вигляді та страви з ним.
Jul 16, 2022
Жодних змін у самому продукті не відбувається, так як вплив НВЧ-випромінювання впливає тільки на нагрівання продукту, тому їжа, приготовлена в мікрохвильовій печі, Не шкідлива. Їжа може зіпсуватися тільки якщо перестаратися і залишити її розігріватися на дуже довгий час.