Харчуйте дрібно, тобто, невеликими порціями об'ємом до 280 г не менше п'яти раз на день. Оптимальний годинник: Перший сніданок – 08:00, другий сніданок – 10:30, обід – 01:30, полуденок – 16:00, вечеря 18:30; Проміжок між їдою не повинен перевищувати 4 години.

Навіть при невеликих помилках у кожному з 6 прийомів їжі – і переїдання майже неминуче призведе до запасання жиру. Подумайте, адже навіть переїдання розміром 85 калорій у кожен із 6 прийомів їжі призведе до споживання 500 додаткових калорій у день.

Так, дрібне харчування з часом може стати причиною підвищення апетиту, ожиріння, збільшує ризик розвитку цукрового діабету 2 типу та серцево-судинних захворювань.