Апельсини – сильний алерген. При поїданні у великих кількостях можуть викликати алергічні реакції і навіть анафілактичний шок. Обережними з цим фруктом потрібно бути пацієнтам, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту.

Протипоказання та шкода апельсина Також його рекомендується вживати з обережністю людям, які страждають на гастрит, особливо з підвищеною кислотністю, панкреатитом. Краще випити розведений сік з невеликою кількістю води. Апельсин є одним із популярних продуктів, що викликають алергію, особливо у дітей.

Він корисний при болях у суглобах та високій температурі. Апельсин допомагає утримувати в організмі кальцій, тому він гарна підмога для тих, хто п'є молоко. Апельсини протипоказані людям з виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, при розладах кишечника та підвищеної кислотності, а також при гострому нефриті.