Апельсин є одним із популярних продуктів, що викликають алергію, особливо у дітей. Через відсутність необхідних ферментів організм не здатний перетравлювати та всмоктувати продукт. Таким чином, реакція може бути у вигляді висипань на обличчі або тілі, свербежу, почервоніння шкірних покривів, екземи та кон'юнктивіту.12 Nov 2021

Апельсини – сильний алерген. При поїданні у великих кількостях можуть викликати алергічні реакції і навіть анафілактичний шок. Обережними з цим фруктом потрібно бути пацієнтам, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту.

Тому для здорової людини лікарі рекомендують від одного до трьох апельсинів в день.

Він корисний при болях у суглобах та високій температурі. Апельсин допомагає утримувати в організмі кальцій, тому він гарна підмога для тих, хто п'є молоко. Апельсини протипоказані людям з виразкою шлунка та дванадцятипалої кишки, при розладах кишечника та підвищеної кислотності, а також при гострому нефриті.