Шкода груші Не можна при вживанні груші пити воду, це сприяє бродінню плодів, що призводить до розладу організму.. Варто з обережністю вживати фрукт людям, які страждають на хронічні запори, з проблемами ШКТ, при виразці, гастриті, коліті, оскільки груша сприяють подразненню слизової оболонки шлунка.

За словами фахівця, не рекомендовано є груші людям, які мають захворювання органів травлення. Груша багата на клітковину, яка посилює перистальтику і подразнює слизову оболонку кишечника. У фрукті міститься і фруктоза, здатна викликати газоутворення.

Скільки груш можна з'їсти в день Щоб отримати корисні речовини, достатньо з'їсти лише 2-3 груші на день. Однак якщо ви любите ці фрукти і не страждаєте на захворювання ШКТ, можна їсти їх, скільки завгодно.

Дієтолог Людмила Микитюк розповіла, як вживання однієї груші в день змінить роботу організму. За її словами, цей фрукт містить до 20 відсотків денної норми клітковини, яка благотворно впливає на систему травлення. «Груша здатна пов'язувати жирні кислоти, тим самим знижуючи рівень холестерину у крові.