Незважаючи на те, що в ньому дійсно багато корисних мікроелементів, у тому числі каротин, пектин, залізо та мідь, у цих плодах міститься велика кількість цукру, у деяких сортах його вміст досягає 71%.. З цієї причини цей плід не рекомендують до вживання людям, які страждають на діабет.

Інжир не рекомендують при запальних процесах шлунково-кишкового тракту, подагрі, цукровому діабеті та ожирінні. Свіжого інжиру можна з'їсти трохи більше – 150 г. Пам'ятайте, що калорійність сушеного інжиру у п'ять разів вище, тому його краще їсти у першій половині дня, – каже дієтолог.

Інжир має велику кількість антиоксидантів, допомагає боротися з раком, лікує неускладнені захворювання, має антибактеріальні та протигрибкові властивості, а також містить калій, клітковину та інші поживні речовини. Листя фігового дерева бореться з діабетом, лікують рак шкіри та зменшують зморшки.

Ці нематоди були виявлені в плодах інжиру, куди потрапляють за допомогою ос, що запилюють ці рослини. Незабаром після зараження в інжирі можна спостерігати крихітні черв'ячки з невеликими трубкоподібними ротовими отворами, які дозволяють їм харчуватися різними мікроорганізмами.