Страву не варто їсти тим, хто страждає на захворювання ШКТ, печінки та подагру. Крім того, холодець дуже калорійний і може призвести до посилення проблем із зайвою вагою. Найбільш високий показник у свинячого холодця – близько 350 ккал на 100 г продукту; у яловичого нижче – близько 209 ккал на 100 г.Нов 7, 2022

Перша надає допомогу у засвоєнні кальцію та має противірусні властивості, а гліцин нормалізує роботу головного мозку, є перевіреним засобом від багатьох захворювань нервової системи, стимулює мозкову діяльність та зменшує емоційну напругу.

Здоровій людині можна, можливо урізноманітнити раціон харчування на свята невеликою порцією холодця — до 100-150 грамів, але краще натомість з'їсти заливне з маложирних сортів м'яса, птиці або риби з додаванням овочів та зелені, розповіла головний дієтолог департаменту охорони здоров'я Москви Антоніна.

А через високий вміст у ньому холестерину, дієтологи не рекомендують вживати його більше 150-200 грамів на добу, раз на тиждень, навіть якщо ви абсолютно здорові! Але все ж є у холодця та своє призначення. Це закуска і, як правило, подається до міцних спиртних напоїв.