По-перше, зловживати ним не можна тим, у кого є проблеми з рівнем цукру у крові. Вуглеводи у складі рису здатні викликати коливання цього показника. По-друге, у великих кількостях ця страва може спровокувати проблеми з кишечником та запори.

Причина в тому, що ця крупа має занадто високий глікемічний індекс, як і більшість рафінованих продуктів. Експерти з'ясували, що вживання білого рису п'ять разів на тиждень збільшує ризик діабету на 17%.

При цукровому діабеті варто відмовитися від білого рису. Останній різко підвищує рівень глюкози у крові. Високий глікемічний індекс робить білий. Мал не найкращим продуктом на дієті, особливо якщо ви їсте тільки його, не додаючи до нього овочі; Якщо ваш організм схильний до запорів, краще виключити Мал із раціону.