Шкода червоної ікри Ікра не рекомендується тим, у кого є хвороби печінки та підвищений рівень холестерину. Через великий вміст солі з обережністю варто вживати людям, у яких є проблеми з нирками та сечокам'яна хвороба. Заборонено ікра тим, у кого є особиста нестерпність даного продукту.

Унікальний за хімічним складом продукт містить вітаміни А, D, Е, С, групи, включаючи фолієву кислоту. Є великий комплекс мікро- і макроелементів: йод, натрій, кальцій, цинк, залізо, сірка, фосфор та ін. У складі є Омега-3-жирні кислоти.

Імітована ікра не шкідлива, всі інгредієнти, які у ній, дозволені. Також вона має меншу калорійність, ніж справжня – близько 20-30 ккал на 100 грамів.