Вживання м'яса диких тварин було визначено як пряма причина зараження вірусами мавпячої віспи, атипової пневмонії, суданської та заїрської Еболи з подальшою передачею від людини людині.

Не можна їсти дичину із сумнівним минулим, неперевіреним ветеринарним контролем. Тому потрібно купувати м'ясо лише у надійних постачальників. Є дичину, Яку вживати в їжу не прийнято, вона вважається умовно їстівною. Наприклад, вовк і лисиця, їх м'ясо їдять, але його обов'язково потрібно варити довше двох годин.

Нині почастішали випадки виявлення у м'ясі диких тварин збудників таких захворювань, як фіноз, трихінельоз, саркоцистоз (вражають м'язову тканину), ехінококоз, фасціолез, диктіокаулез (при яких знижується якість м'ясний продукції).