Картопля заважає схуднення тільки в тому випадку, якщо ви неправильно враховуєте її калорійність. З іншого боку, значної ролі грає спосіб приготування. Ось енергетична цінність найбільш популярних страв із картоплі (вказано середнє значення на 100 г страви):Sep 21, 2020
Найкориснішими та низькокалорійними стравами, дозволеними при дієті та пп, вважаються картопля, зварена в мундирі та запечена у шкірці. Саме шкірка зберігає всі корисні речовини при термічної обробки. Безневинна на пп також і звичайна відварна картопля.
Високий глікемічний індекс Картоплю часто вважають шкідливою через її глікемічний індекс (ГІ). Споживання продуктів з високим ГІ викликає різкий стрибок цукру в крові, після чого слідує викид великої кількості інсуліну, який стрімко очищає «зайвий» цукор.
Фахівець пояснив, що картопля має найвищий глікемічний індекс, який становить понад 70 одиниць. "Картопля точно не варто вживати при порушенні вуглеводного обміну, при метаболічному синдромі, цукровому діабеті", – заявив Леонов.