Морепродукти один із найсильніших алергенів. Особливо небезпечні у цьому сенсі креветки. Алергічну реакцію пов'язують в першу чергу з дуже високою концентрацією білка в морепродуктах, організм може зреагувати на них неадекватно, почавши посилене вироблення гістаміну.

У морепродуктах багато поліненасичених жирних кислот, у тому числі Омега 3. Вони зменшують ризик розвитку раку, покращують роботу мозку, зміцнюють стінки кровоносних судин та знижують рівень шкідливого холестерину в крові. Крім того, морепродукти – Джерело вітамінів, мінералів та мікроелементів.

Виключити креветки з раціону випливає при харчовій алергії та частково при харчовій непереносимості. У другому випадку їх слід усунути з меню на 3-4 місяці, потім поступово вводити в раціон, але нечасто і невеликими порціями. Також слід пам'ятати, що в креветках багато холестерину – на 100 г продукту близько 150 мг.

Відповідно до них заборонено вживати рибу без луски (осетрові, вугор) і всі безхребетні морепродуктинезважаючи на те, що морське середовище є халяльним.