Цибуля може зумовити проблеми зі здоров'ям у деяких осіб, але зазвичай вони не бувають особливо важкими. Вуглеводи, що містяться в цій рослині, можуть сприяти метеоризму та здуттю живота. Вживання цибулі (особливо у сирому вигляді) може посилювати печію в осіб із захворюваннями травного тракту.

Цибуля – Корисний продукт. Багато хто додає його в їжу, і навіть їсть сирим — з величезним задоволенням. Є у цибулі один важливий побічний ефект – мова про запах, який дуже важко чимось перебити. Але він не єдиний — ось ще кілька найприємніших наслідків від вживання цього овочу.

Основні шкідливі якості цибулі полягають у його дратівливому ефекті на шлунково-кишковий тракт, що здатне провокувати загострення виразкових хвороб, гастриту, панкреатиту та коліту.

Ріпчастий цибуля містить ефірні олії та фітонциди. Якщо є цибуля щодня, то незабаром зміцниться імунітет, а організм буде захищений від зараження грибковими, бактеріальними чи вірусними інфекціями. 2. Цибуля має протизапальний ефект, очищає організм від токсинів і шлаків.