Потрапляючи в організм, швидкі вуглеводи викликають різкий стрибок інсуліну. Якщо зробити таку схему прийому їжі (починати з солодкого, та ще й запивати цукерку) системою, то це швидко та надійно призведе до розвитку діабету з усіма витікаючими.Jan 24, 2018

Ще один аргумент на користь споживання десертів після їжі – На голодний шлунок з'їсти солодкого можна набагато більше, ніж на ситий. Торт, з'їдений увечері, з більшою ймовірністю відкладеться "про запас", ніж ранкове частування.

Як стверджують дитячі педіатри, в жодному разі не можна замінювати повноцінне харчування.солодким перекушуванням». Навпаки, необхідно чітко збалансувати надходження в організм жирів, білків та вуглеводів та обмежити надходження солодкого до прийняття основної їжі.

Вживати солодке на порожній шлунок небезпечно – це підвищує ризик розвитку діабету. Про це повідомила лікар-ендокринолог державної клінічної лікарні №52 столичного Департаменту охорони здоров'я Яна Соловйова.