Говорячи про шкоду сушеної риби, хочеться додати, що цей делікатес є надмірно жорстким для нашого шлунка, тому може призводити до подразнення стінок шлунка та викликати порушення роботи шлунково-кишкового тракту. Кістки, які складно відокремити від м'яса в сухому стані, можуть стати причиною задухи.May 16, 2017

Постійне вживання в'яленої риби запобігає розвитку ракових захворювань, крім того, у рибі велика кількість фтору та фосфору, це розвиває розумову активність та допомагає зберегти зуби здоровими. Вживаючи дрібну рибу разом із кістками, ви також насичує свій організм необхідним йому кальцієм.

З річкової риби можна «підчепити» широкого лентеца (людина хворіє на дифілоботріоз) і сибірську двоустку (розвивається захворювання опісторхоз).

Засолити можна, можливо будь-яку рибу — сьомгу, форель, лосось, кижуч, чавич. Яку вибрати – залежить від ваших особистих уподобань. Сьомга, форель і лосось — це жирніші види. рибитому їх м'ясо має гладку текстуру. У кижуча і чавичі пористіше м'ясо, вони мають трохи інший смак, але теж відмінно підходять для посолу.