А ось варити вівсянку на молоці не рекомендується – таке поєднання шкідливе. Справа в тому що крохмалі погано поєднуються з білками. Також не варто додавати в кашу фрукти та ягоди, горіхи. Але найкраще овес поєднується із зеленню та овочами.Oct 18, 2021
Справа в тому, що фітинова кислота, що входить до складу вівсянки, накопичується в організмі та провокує вимивання кальцію з кісткової тканини. По-друге, вівсянка не рекомендується людям, які страждають на целіакію – непереносимістю білка злаків. При цьому захворюванні ворсинки кишківника стають неактивними і припиняють працювати.
Каші на молоці До найбільш шкідливих каш на молоці варто віднести манку. Калорійність молочної манної каші перевищує енергетичну цінність деяких десертів та провокує стрибки інсуліну в крові. Наприклад, у 100 г манною каші – 173 ккал, а в такій кількості шоколадного пудингу – 150 ккал.
Через таніни, якими багаті чай і кава, може гірше всмоктуватися залізо. А фітинова кислота, що міститься в нашій улюбленій вівсянці, здатна знижувати засвоєння магнію, цинку та кальцію. З цими недружніми речовинами легко боротися: багато з них зникають після замочування та термічної обробки продуктів.