Кидати пельмені потрібно у гарячу воду. Якщо ж пельмені вже опинилися в окропі, в каструлю потрібно додати склянку холодної води. Це вирівняє температуру нагріву та пельмені збережуть свою форму і не розповзуться по каструлі.. Правда, і варити пельмені після додавання холодної води потрібно довше.

Експерти кажуть, що заморожені пельмені відносно сухі та не пластичні, тому в окропі вони просто лопаються і злипаються. Як правильно варити пельмені Щоб цього уникнути, кидати пельмені потрібно не в окріп, а в гарячу воду.

Якщо хочеться зробити тісто пельменів більш м'яким і запашним, необхідно вдатися до ще однієї хитрості. А саме – влити склянку холодної води в каструлю, як тільки пельмені спливуть. У цьому випадку варити доведеться на кілька хвилин довше, проте пельмені на виході вийдуть на порядок смачнішими та соковитішими.

З цієї причини багато знаючих господинь додають холодну водущоб температура нагрівання була більш рівномірною. Робити це треба одразу після того, як пельмені спливуть. Така проста хитрість також зробить пельмені більш ніжними та запашними.