Саме молоко, поряд з кисломолочною продукцією, містить у своєму складі багато корисних та поживних компонентів, але без повноцінної обробки (пастеризація, кип'ятіння або стерилізація), може стати джерелом небезпечних бактерій чи вірусів, що призводять до розвитку небезпечних інфекцій.

Однак відомо, що у сирому молоці можуть бути мікроорганізми, що потрапили туди на етапі надою з вимені корови або рук доярки. Щоб їх знищити, продукт потрібно прокип'ятити. Якщо це робити правильно, молоко принесе максимум користі, не пригоряючи і не тікаючи з каструлі.

Кип'яче молоко: пити або НЕ пити Більшість фахівців з харчування сходяться на думці, що кип'ячене молоко, як та стерилізоване, не несе особливої ​​користі для організму. Втім, назвати таке молоко шкідливим також не можна.