Не рекомендується використовувати для маринаду майонез чи кетчуп. Причина – все в тих же консервантах, яких у подібних соусах просто неймовірна кількість. Щоб шашлик був ніжним та приємним на смак, використовуйте для маринаду натуральні продукти.29 May 2017

М'ясо маринують, щоб вирішити одразу кілька завдань: зробити його м'якшим, надати додаткового аромату та провести первинну антимікробну обробку, – розповідає експерт.

3 маринади, які зіпсують будь-який шашлик

  • Маринад з оцтом Запам'ятайте, що м'ясо нібито стає за допомогою оцту більш м'яким – є прийомом. …
  • Він також як і оцет не годиться для маринаду, тому що кефір у поєднанні з м'ясом перешкоджає засвоєнню білка та заліза і буде абсолютно шкідливим.
  • Майонез

28 May 2021

Якщо ви готуєте шашлик у майонезі з курки, маринуйте м'ясо години 2, цього достатньо. Грибний шашлик у майонезе маринується всього годину, так що печериці можна замаринувати вже біля мангалу. Шашлик зі свинини в майонезі повинен помаринуватися при кімнатній температурі години 4, а в холодильнику довше, краще за ніч.