Лід різко охолоджує віскі і, перетворюючись на воду, знижує його міцність. Зі зниженням температури згладжується різкий спиртовий запах і неприємний смак напою.Apr 10, 2018

Здебільшого дешевий віскі має різкий запах у букеті смаків, і додавання льоду в напій згладжує відтінки спирту та покращує сприйняття напою. Крім усього іншого, у невеликій кількості лід навіть корисний для віскі, так як при таненні розкриває його смак.

Температура подачі віскі Перед подачею віскі ні у якому разі не охолоджують. Через цю поширену помилку втрачається все багатство аромату та смаку. Оптимальна температура подачі напою – 18-23 °С. Зберігати спиртне в холодильнику теж не стоїть.

Найчастіше прийнято пити міцний алкоголь сильно охолодженим або додавати до нього лід. Насправді, це неправильно, коли мова йде про віскі. Оптимальна температура цього напою – 18-20 градусів Цельсія. За такої температури напій повністю розкриває свій смак.