Протягом багатьох десятиліть кухарям рекомендували використовувати пластикові, а не дерев'яні обробні дошки для безпеки харчових продуктів. Було побоювання, що хвороботворні бактерії, наприклад, Salmonella, вбиратимуться в обробну дошку і потім заражатимуть інші продукти..

Обробні дошки із спресованої деревини Матеріал не вбирає запахи та підходить для нарізки будь-яких продуктів: м'яса, риби, овочів та хліба. Одна з найважливіших переваг дощок із спресованої деревини – підвищена вологостійкість, завдяки якій їх можна, можливо мити в посудомийній машині.

Найважливіша вимога: продукти, які їдять сирими (хліб, зелень, овочі) не можна різати на тій же дошці, на якій обробляють рибу та м'ясо. Причина очевидна – у м'ясі можуть бути бактерії, сальмонели, наприклад.

Помилка №1: ріжемо все на одній дошці Це неправильно насамперед із гігієнічних міркувань. Свіжі овочі або фрукти не слід нарізати на тій самій дошці, де раніше обробляли сире м'ясо. Причина — бактерії, які можуть залишитися в мікротріщинах. дошки та потрапити на інші продукти.