Термічні властивості олії оливи Вищий температурний режим руйнує основну частину корисних якостей оливкових плодів. Перевищення температурного режиму зрозуміти легко: олія задимилася, отже, перегріта. На цій олії відмінно виходить обсмажування овочів, картопляні та яєчні страви, напівфабрикати.Nov 2, 2017

Найкращим вважається оливкова олія першого віджиму – на упаковці є спеціальний значок Extra virgin. На ньому можна смажити, Заправляти їм салати, воно багате на корисні речовини, наприклад вітаміном E.

Рафінація робить все олії придатними для смаженняпіднімаючи температуру їх горіння до 230-240°С. Є лише один вид оливкової олії, на якому ми б не рекомендували смажити: це нефільтроване оливкова олія , насичене мікрочастинками оливок Воно, і справді, може підгоріти на плиті.

Для смаження та приготування гарячих страв сміливо вибирайте рафіноване олія другого віджиму, яке маркується зазвичай як Pomace Olive Oil (англ.), Orujo (ісп.).