Сіль сприяє виділенню соків Тому, якщо ви посолите, наприклад, м'ясо на початку приготування, воно, швидше за все, вийде сухим. Але не завжди втрата соку для продукту – це мінус. У деяких випадках це необхідність.
Солити м'ясо треба не до приготування, а практично в самому його кінці. Сіль викликає виділення м'ясного соку, що погіршує смак м'яса.
Соляний розчин здатний зробити диво з найжорсткішим м'ясом – воно стане ніжним та соковитим. Це особливо важливо, якщо ви готуєте до запікання, так звані, альтернативні висівки, у яких волокна апріорі не такі м'які.
Якщо ви насипаєте сіль на самому початку, то частина води в процесі варіння википить, а оскільки овочі вбирають сіль із води, то вони за час варіння можуть пересолитися. Зняли з вогню, посолили, додали спеції і відправили наполягати».