Чи потрібно замочувати горох перед варінням супу І все ж таки рідкісні сорти, наприклад, «Айдахо», «Орегон», добре розварюються без замочування. В основному ж господині доведеться неабияк помучитися, якщо вона не подбає про попереднє набухання гороху. Збільшиться час приготування, та й горошини можуть залишитися жорсткими.

Якщо ні часу Бувають ситуації, коли не було можливості замочити горох заздалегідь, ну чи просто зробити це забули. У цьому випадку можна залити продукт водою і додати чайну ложку харчової соди. Так він набухне і стане м'яким набагато швидше. Крім того, після цієї не хитрою маніпуляцією, продукт краще засвоїться.

Якщо ви зібралися варити горохЗамочіть його на ніч. Мінімум шість годин горох повинен полежати у чистій холодній воді. Але на дуже тривалий час замочувати не потрібно, інакше ваш горох, чого доброго, почне тинятися.