Чому не можна запивати їжу ні вчасно, ні відразу після її вживання? Це може призвести до гальмування процесу травлення їжі. Вона "залежується" у шлунку, а ви відчуваєте неприємний тягар, здуття, бурчання, підвищене газоутворення.

Згідно з дослідженнями, вживання води в час їжі не впливає на швидкість спорожнення шлунка – він не розрізняє подрібнену їжу у вигляді напою і ті ж інгредієнти, з'їдені повністю і запиті рідиною. В обох випадках потрібно однакове час для травлення.

За словами експерта, у нормі зволоженням харчової грудки займається слина, проте іноді її буває недостатньо. Суха їжа важко підлягає розщепленню, може травмувати слизову. Тому вживання води за їжею – Допустима і правильна тактика.