Якщо кулінар все ж таки почав заважати гречку під час її приготування, то рівень пари в посуді, що стоїть на плиті, помітно знизиться. В результаті на приготування страви доведеться витратити значно більше часу. Можна, звичайно, просто відкласти ложку вбік і не відволікати гречану кашу.Sep 6, 2021

При варінні гречку не прийнято заважати. Це знижує рівень пари всередині каструлі. А відповідно і збільшує час приготування гречки. Щоб перевірити гречку на готовність, обережно опустіть ложку в каструлю і проведіть по дну.

Крім того, лікар зазначила, що гречку не варто поєднувати із жирними продуктами. За її словами, м'ясні напівфабрикати або жирна риба можуть призвести до бродіння та відчуття тяжкості у животі. Бочарова також рекомендувала не запарювати гречку окропом, а проварювати.

Не забувайте її постійно помішувати і стежити, щоб вода не випаровувалась — інакше гречка пригорить. Коли каша звариться, додайте до неї трохи солі і за бажання олії (можна, можливо додати трохи вершкового або альтернативного, наприклад, кокосового або олії гхі).