Гриби погано перетравлюються у шлунково-кишковому тракті через великий вміст хітину, речовини, яка переробляти організму дуже важко. Найбільша концентрація хітину виявлена ​​в ніжках грибів, тому їх краще не вживати або перед приготуванням зняти з них верхній шар.Aug 16, 2019

2-3 години – яйця, зварені круто, омлет, риба відварена морська, відварена картопля, хліб. 3-4 години – курка та яловичина (відварена), житній хліб, яблука, морква, редиска, шпинат, огірки, смажена картопля, шинка. 4-5 годин – боби (квасоля, горох), дичина, оселедець, смажене м'ясо. 5-6 годин – гриби, шпик.

Щоб покращити засвоюваність грибівкраще їх подрібнювати блендером. Наприклад, зробити грибну ікру чи суп-пюре з додаванням пряних трав (свіжих чи сушених). А із сухих грибів можна зробити порошок (у кавомолці) і використовувати як добавку в будь-яку страву.

Основні протипоказання для вживання грибів – загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, гастрити, виразкова хвороба, коліт, дуоденіт, панкреатит, ниркова та печінкова недостатність. Солоні та смажені гриби дієтологи не радять їсти при схильності до розладів випорожнень.