Чому зефір вологий всередині і не пружинить Причин може бути кілька, а саме: Поганий агар. Порушено технологію приготування сиропу. Найоптимальніша температура сиропу 105°С.

Ягоди та фрукти містять різну кількість пектину. З одного сорту яблук чи слив вийде ідеальний зефір, а з іншого – нічого не вийде. Їх потрібно посилювати, додатково вводячи пектин у вигляді порошку. Для зефіру краще вибирати трохи недостиглі фрукти, в них міститься більше пектину, ніж у перестиглих.

Занадто рідке пюре, в якому багато вільної води. Або ви просто занадто рано обсипали зефір цукровою пудрою, він не встиг стабілізуватися і тепер віддає надлишки води. Група LakomkaVK (перевірені рецепти). Зефір зернистий, надто повітряний усередині – надто довго збивали масу після введення цукрового сиропу.

Якщо довго варити сироп, він сильно інвертується, і зрештою ви отримаєте липкий, вологий усередині зефір, Котрий не сохне!