Причин, через які банки з огірками можуть помутніти, може бути кілька. Це – погано промиті банки; неправильна стерилізація банок; неякісно «закочені» кришки; тріщини та сколи на шийці банок; використання йодованої солі.

е. спочатку банку щільно набита, а коли холодний розсіл зливаю для кип'ятіння, залишається місце. Збільшую кількість розсолу, заливаю під шийку, але при охолодженні та його обсяг зменшується. У результаті в банку на палець-два порожнеча під кришкою, і спливли огірки стирчать із розсолу.

Заливаємо окропом, залишаємо на 10 хвилин. Зливаємо воду в каструлю і робимо з неї розсіл (той, що робили для консервації), знову даємо закипіти і заливаємо цим розсолом. огірки. Додаємо оцет. Стерилізованими кришками закочуємо банки, перевертаємо вгору дном і залишаємо до охолодження.

У банках з огірками і помідорами потрібно дивитися на колір розсолу: якщо є помутніння, пліснява – викидайте.