1. Сир занадто перегрівся і відсікло багато рідини. 2. Сир недогрівся і велика кількість не закріпилася і залишилася рідким, внаслідок чого пішло разом із сироваткою.
Скільки хлористого кальцію вносити в молоко для сиру, дозування Оптимальна доза розраховується залежно від характеристик партії молока. Середнє значення 15-20 г розчину на 100 кг вихідної сировини, допустимі межі 10-40 гр.
Відповідь: Для збільшення виходу сиру 5% або 9% рекомендуємо застосовувати Суміш молочних білків Гелеон 112 С-М, дозування – 3 кг/т нормалізованої суміші. Також використовувати заквашувальну культуру Golden Time TW 20.12 FS, яка дозволяє отримати сир зі збільшеним виходомз великим розсипчастим зерном.