Сичужно мляве молоко. Молоко називається сичужно млявим, якщо воно погане згортається або зовсім не згортається під впливом сичужного ферменту. Це відбувається через нестачу солей кальцію у кормі тварин. Вихід: додавання підвищеної кількості кальцію хлористого перед внесенням сичужного ферменту.

Отже, які ж причини можуть мати те, що потік не вийшов: Ви взяли ультрапастеризоване молоко, або молоко, пастеризоване при надто високій температурі (понад 68ºC) або пастеризоване протягом занадто довгого часу.

Хлорид кальцію Він покращує формування сирного згустку, збільшує вихід продукту та нормалізує вміст у ньому кальцію, що дуже актуально, якщо молоко зазнала пастеризації. Під час варіння сиру зазвичай додають 8-10% розчин хлориду кальцію з розрахунку ¼ ч. л.