Виявилося, що все досить просто. Для приготування Орео використовується спеціальне алкалізоване какао. Таке какао має темніший колір і яскравий смак. Чим вище ступінь алкалізації, тим темніше какао.Aug 14, 2021

Одне з найбільш хвилюючих питань: "Як Oreo отримує свій чорний колір?", залишається без відповіді. Компанія-виробник це приховує, а в народі називають три причини. Згідно з першою – печиво виходить чорним через високий відсоток особливого какао (Dutch-process cocoa), який робить продукти темнішими.

склад: борошно пшеничне, цукор, олії рослинні (рапсова, пальмова), вода питна, глюкозно-фруктозний сироп, крохмаль пшеничний, розпушувачі (гідрокарбонат натрію, гідрокарбонат амонію), сіль, емульгатор (лецитин СОИ). МОЖЕ ЗМІСТ У НЕЗНАЧНІЙ КІЛЬКОСТІ МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ.

Але не виключено й те, що свою назву печиво отримало завдяки легкій і приємній за звучанням вимовою цього слова. В той час Oreo виробляли в Челсі (район Манхеттена). Частина вулиці Дев'ятої Авеню, де розташовується комплекс виробництва, називається «Oreo Way» мешканцями міста.