У м'якоті продукту міститься хітин. Цей полісахарид не засвоюється організмом, тому в цілому гриби є важкою їжею для ШКТ.Mar 15, 2020

Основний мінус грибів в тому, що це –важка», їжа, що важко перетравлюється. Це пов'язано з особливою будовою клітковини гриба, яка перебуває у зв'язаному стані з неперетравленим хітином, тому засвоюваність білка не перевищує 70 відсотків.

Гриби є важкоперетравлюваним продуктом, у них багато грибної клітковини — хітину, який не тільки не перетравлюється, а й ускладнює доступ до речовин, що перетравлюються травним сокам, — каже лікар-дієтолог Галина Барташевич.

Основні протипоказання для вживання грибів – загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, гастрити, виразкова хвороба, коліт, дуоденіт, панкреатит, ниркова та печінкова недостатність. Солоні та смажені гриби дієтологи не радять є при схильності до розладів випорожнень.