До речі, і назва "паприка" з'явилася завдяки угорцям. Спочатку в Угорщині називали приправу "папар", потім "папарка" і, нарешті, зрештою "паприкою". Отже, червоний перець та паприка – це дві різні приправи. Перець – щось гостре, хвилююче, торкаючись.Jul 23, 2021

Слово «паприка» використовується у двох значеннях: солодкий стручковий перець і спеція (хоча все ж таки пряність) з його сушених мелених плодів. Прянощі виглядають як червоний порошок, пластівці або дрібні шматочки. Сучасна назва утворилася від хорватського слова "Папар" ("перець"), яке потрапило в угорську мову.

Папріка – Порошкоподібна пряність із солодких (непалких або слабопалких) сортів стручкового перцю (Capsicum annuum). Це ароматний порошок, яскраво-червоного кольору, який має солодкуватий смак з гіркуватістю.

Різновид паприки

  • Шляхетна солодка паприкаОсі: колір темно-червоний, аромат тонкий.
  • Делікатесна паприка: майже не гостра
  • Ніжна паприка: гостроти позбавлена, має приємний смак
  • Напівсолодка паприка: солодка на смак
  • Рожева паприка: колір блідо-червоний, сильний аромат, середня гострота.